Pages Menu
Categories Menu

Posted in het leven, politica

Ik ontdek Dublin

Ik ontdek Dublin

Samen met de fijne mensen op de foto ben ik de deze morgen aangekomen in Dublin. Ik was er nog nooit geweest, en ben dus blij dat mijn kandidatuur voor de Europese lijst mij op nieuwe plekken brengt.

Een stad waar water doorheen stroomt heeft bij mij een voetje voor. Veel tijd om de stad te ontdekken, hebben we helaas niet. Maar ik zal kost wat kost een verrassing zoeken voor de thuisblijvers. Want mama missen is niet leuk. Daar ga ik toch van uit. Maar ik kan me ook lelijk mispakken, want mama is streng. Dat zegt Jack toch. Andere kindjes zijn gelukzakken omdat ze een leuke mama hebben…en de definitie van leuk zijn, is niet streng zijn en zotte dingen uithalen. Met een korte uitleg waarom ik streng ben, heb ik er mij van af gemaakt. Maar kijk, dit is ongeveer de 5de keer dat ik dit verhaaltje vertel. Dus zou het mij toch wat kwetsen? Eigenlijk niet. Het heeft mij iets bijgebracht. Namelijk dat ik streng zal blijven in de hoop dat de kinderen beleefd, voornaam en verstandig de wereld instappen. Maar dat mijn strengheid meer mag of moet gepaard gaan met plezier, creativiteit, luisteren naar en beleving. Zelfs al zijn de momenten samen met de kinderen gering en soms heel kort. Maar dat mag geen excuus zijn.

Dus straks zoek ik een creatief cadeautje. Iets om samen te beleven.

Maar eerst mijn stem uitbrengen voor de voorzitter van de Europese Volkspartij. En hier en daar wat geluiden meepikken uit Oekra├»ne, Griekenland, Duitsland, Luxemburg…en zo kan ik nog wat doorgaan.

O ja, ik schrijf deze post van uit mijn hotelkamer in Dublin. Ze hebben gedacht aan de vrouwen. Hier ligt een strijkijzer en een haardroger ter beschikking.

2014-03-06 13.53.56

 

 

 

 

 

 

Ik kreeg het salon er zomaar bij :).

2014-03-06 13.54.24

 

Post een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.