Pages Menu
Categories Menu

Posted in politica

Wilfried Martens krijgt eerbetoon

Wilfried Martens krijgt eerbetoon

Straks mag ik nog eens stemmen. Gisteren op Joseph Daul als voorzitter van de EVP, de opvolger van Wilfried Martens.

2014-03-07 09.57.44

Van Wilfried hebben we, dankzij zijn echtgenote Miet, dankbaar afscheid genomen met een emotionele hommage en een award voor zijn fantastische carrière. “Wilfried was de vader van de EVP. Als je de geboorte van een kind meemaakt, dan ben je ook de vader van het kind.”

Wilfried, toen spraken we hem met veel respect aan als Premier, was een regelmatige gast bij mijn opa (langs mama’s kant). Ze fietsten samen uren doorheen de Westhoek. Als kind besef je dat niet, maar achteraf des te meer. Wat een eer om toen te mogen dansen en zingen voor zo’n sterke, slimme en visionaire man. Zijn passie heeft hij ons maar mooi meegegeven.

Vandaag op Jean-Claude Juncker als EVP-kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie.  Waarom stemmen we op hem?

  1. Jean-Claude Juncker heeft als gewezen eerste minister van Luxemburg een lange politieke ervaring. Als voorzitter van de Eurogroep heeft hij bewezen dat hij uitstekend kan functioneren in moeilijke omstandigheden. Europa zal ook de komende vijf jaar nood hebben aan zijn ervaren en doortastend leiderschap.
  2. Juncker is een volbloed christendemocraat, die al vele jaren een goede relatie onderhoudt met CD&V en met de andere christendemocratische partijen in de Benelux. We hebben vanuit de Benelux dan ook een reële kanshebber.
  3. In zijn jaren als premier bouwde hij niet alleen een pak ervaring op als lid van de Europese Raad, maar onderhield hij ook steeds uitstekende relaties met het Europees Parlement en met de Europese Commissie. Hij is in elk van deze instellingen zeer gewaardeerd.
  4. Juncker is een verzoenende figuur, die als bruggenbouwer een draagvlak kan creëren bij de andere politieke stromingen in Europa.

foto

Ik mocht Juncker al even groeten deze morgen. Hij zei “bedankt” na de foto :).

Post een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.